Willem och Jag

En blogg om livet som singelmamma till världens vackraste vilde.

Lite bilder i väntan på inlägg

Kategori: willem 4-8 månader

Hej!
Igår hade vi fullt upp och sen strejkade min dator på kvällen. Så här kommer lite bilder från de senaste dagarna i väntan på att jag ska hinna skriva ett ordentligt inlägg.
/E

Lite tyngre dag än vanligt.

Kategori: Tankar och Känslor

Idag har jag längtat tillbaka till tiden innan Willem.
Det började med att han vaknade varannan timme hela natten igenom vilket gjorde att jag kände mig allt annat än utvilad när det var dags att gå upp kl 06.30. Jag är fortfarande sjuk (jag vet att jag tjatar) men det är så utmattande! Det var världens finaste väder på förmiddagen men jag orkade inte ta den där långpromenaden som jag hade velat. Dessutom hade jag tvättstugan och jag var helt enkelt tvungen att tvätta. Så när klockan var åtta på kvällen och jag hade hämtat den sista tvätten och stod och lagade middag var jag helt slut. Självklart vaknade Willem precis innan middagen var klar så då var det bara att gå in i sovrummet och trösta ledsen bebis istället för att äta maten som jag ändå inte känner någon smak av.
Då i det ögonblicket saknade jag tiden innan jag blev mamma. Jag tänkte i några sekunder på hur mina lördagskvällar oftast såg ut innan graviditet och bebis. Sen tänkte jag i några längre sekunder på hur det var att vara sjuk utan att ha en bebis att ta hand om.
Självklart slår det dåliga samvetet till snabbare än det tar att drömma sig bort till den där pre-bebistiden. Men jag tror att man bara måste bestämma att det är okej att längta efter att få vara själv ibland. Speciellt om man bor ensam med sin bebis.
Hursomhelst, imorgon är en annan dag och då börjar vi om igen. Förhoppningsvis sover gosungen lite bättre inatt och jag har en sovmorgon att se fram emot imorgon.
/E

Dagen i bilder.

Kategori: willem 4-8 månader

Jag är fortfarande sjuk. Känner absolut ingen smak i munnen vilket gör det obehagligt att äta. Tur att jag har en sån gullig son som piggar upp mig!
Idag kom Willems tre nya dregglisar som jag beställde samtidigt som mössan men som blev lite försenade. Så fina!
Ingen kan ha tråkigt när Willem finns där och roar!
Idag fick Willem sova middag i min famn istället för i vagnen på balkongen. Förut gjorde han alltid det och det var så mysigt! Trots att han har blivit större får han fortfarande plats:-)
Jag har hur många bilder som helst på Willem. Men den här som jag tog idag med mobilen klättrade direkt upp på favoritlistan. Jag tycker att den är så fin!

Krasslig mamma!

Kategori: willem 4-8 månader

Willem har ju varit riktigt förkyld nu i några dagar men idag har han känts piggare - skönt! Han hostar dock lite fortfarande och är lite snorig men känns som sitt vanliga glada jag igen.
Jag är däremot rätt sänkt och har varit det i ett par dagar. Det går i vågor under dagen så ibland känns det bättre. Men idag på eftermidagen var det inte roligt. Nu har jag dock tagit en alvedon så det känns lite bättre. Men jag är sjukt snorig, har ont i halsen, hostar och har sådär ont i kroppen ni vet. Man känner sig ganska ynklig när man ska ta hand om bebis och sig själv helt ensam. Som tur var så sov min mamma här inatt och gav mig veckans sovmorgon i morse så det var skönt. Hon lagade dessutom frukost till mig så då kände jag mig omhändertagen! Jag hoppas att jag blir frisk snart, ska gå och lägga mig tidigt ikväll!

Trots förkylning tog vi oss iväg en sväng idag för att träffa min farmor, det var mysigt! Vi åt en lunch i Liljeholmen för det kändes som att smittorisken var mindre ute i det fria än inne i lägenheten. Hon ska åka till landet snart och vara där över sommaren så det kändes viktigt att träffas innan. Det är så lyxigt att kunna träffa människor jag tycker om på vardagar nu när jag är hemma.

Vad händer annars med Willem då? Han ligger ju väldigt gärna på mage och då gör han armhävningar och kryper ihop så att rumpan åker upp i luften. Det gäller bara att han ska kunna göra båda sakerna samtidigt så kommer han upp i krypställning. Än så länge har han inte kommit på det tricket men det är nog bara en tidsfråga:-) Han ålar bakåt i alla fall och kan förflytta sig lite i sidled. (Alltså väldigt långsamt och inte så långt men ändå.) Tänk vad roligt när han kan krypa omkring!Men  då kommer jag säkert att sakna tiden när man kunde lägga honom någonstans och veta att han låg kvar där haha.

Här kommer lite blandade bilder:
Här ser ni Willem på tvärbanan idag. (Han är väldigt trött, det är därför han ser så olycklig ut.) Det här med att bulla upp med ett par kuddar i vagnen är verkligen en hit! Han börjar växa ur liggdelen så jag måste kolla när det är dags att byta till sittdelen.
Det här är verkligen en "typiskt Willem min". När han suger in underläppen och småler sådär. Gosunge!
Här ligger han utan blöja som han ofta gör hemma. Med plastfrotté under handduken blir det inte blött på golvet eller i sängen - toppen! Ser ni vilka armhävningar han kan göra?!
Mammas glada kille i sin fina elefantpyjamas. Jag fullkomligt älskar Lindex babykläder!

WIllems nya mössa!

Kategori: Shopping

Eftersom jag inte kan sy så är det tur att det finns andra som kan det!
Idag kom äntligen Willems nya mössa som jag har beställt från Internet.
Visst är den fin och visst är han så söt så man dör lite?

Ibland känns känslorna för mycket.

Kategori: Tankar och Känslor

(Eftersom detta är en ganska lång text vill jag bara först säga att det inte funkar att göra radavstånd av någon anledning. Så det är tekniken det är fel på, inte min grammatiska förmåga.)

Jag slutar aldrig att förundras över hur stark kärleken som jag känner till Willem är. Jag trodde att jag hade varit kär förut men det är ingenting gentemot den här naturkraften som det faktiskt är att älska sitt barn. Men alla dessa känslor spiller över på annat också och ibland är det faktiskt lite svårt att hantera.

Sedan Willem föddes blir jag så otroligt påverkad av allt som har med barn att göra. Det kan vara att någon annan i min närhet också får barn eller att jag ser en film där en förälder och ett barn går igenom något känslosamt tillsammans. Jag kan börja gråta för minsta lilla, ofta för att jag blir så rörd.

Men det som är jobbigt i det här är att jag inte klarar av tanken på att det finns barn som utsetts för hemska saker. Missförstå mig inte, jag har alltid tyckt att det är fruktansvärt att barn svälter, mobbas, misshandlas och blir utsatta för andra övergrepp. Men nuförtiden blir jag så sjukt påverkad, både fysiskt och psykiskt.

Som ett exempel så såg jag häromdagen ett avsnitt av Greys Anatomy vilket ju inte är den djupaste serien direkt.(Trots det har jag gråtit flera gånger till avsnitt jag dessutom redan har sett.) Avsnittet handlade om en patient som hade rymt från en väldigt sjuk man som hade kidnappat henne när hon var 6 år. Nu var hon 18 år. Det här fick mig att må så illa och hur jag än försökte kunde jag inte sluta tänka på det. Det var som om det hade hänt på riktigt med någon som jag kände. Sedan kunde jag inte låta bli att tänka på hur vidrigt det skulle vara om Willem blev kidnappad, jag riktigt kände smärtan i kroppen som om det redan hade hänt.

Nu när jag skriver det här känns det som att jag är lite knäpp och det får mig att undra om andra föräldrar känner samma sak? Jag vill inte lägga energi på att tänka på hemska saker men jag kan liksom inte sluta när det väl börjar. Blir det bättre med tiden eller måste jag helt enkelt vänja mig vid det här? Som det är nu förstår jag inte hur jag någonsin ska kunna släppa honom ur sikte utan sällskap av någon som jag känner. Och hur ska jag kunna behärska mig när någon gör honom illa? För även om jag utgår ifrån att inget riktigt hemskt någonsin kommer att hända honom kommer han ju att bli sårad genom livet. Det kan vara en vän som han bråkar med eller så får han sitt hjärta krossat av någon han älskar. Hur motstår man då lusten att göra illa den person som har sårat ens barn?

Jag skulle göra vadsomhelst närsomhelst hursomhelst för Willem. Han är min mening med livet och jag är så glad över att just han kom till just mig. Men det är ovant att känna ett så starkt behov av att beskydda någon från alla faror därute. Jag antar att det helt enkelt kommer med jobbet. Tack och lov är det ju även mitt jobb att visa honom allt fantastiskt som finns och lära honom att älska andra så som jag älskar honom.

Krasslig bebis.

Kategori: willem 4-8 månader

Stackars Willem har varit hostig och snorig idag så det blev inget babysim för oss. Väldigt tråkigt för det är verkligen veckans höjdpunkt! Idag var det 5e gången av 8 och vi skulle börja med dyk vilket jag verkligen har sett fram emot. Men som tur är får man ta igen bad på det stället där vi simmar.
Här är två bilder från andra gången vi var där, min mamma var med och fotade.

Ooops I did it again...

Kategori: Tankar och Känslor

Många säger att ens shoppingbehov plötsligt ökar när man får barn. Som om man börjar handla en massa saker för att man lurar sig själv till att tro att man behöver dem. Vissa går till och med så långt att de hävdar att nyblivna föräldrar rättfärdigar denna konsumtion med att tänka att de egentligen inte handlar åt sig själva.
Jag som nybliven mamma känner inte alls igen mig i detta.
För även om Willem redan har ett par blåa solglasögon så behöver han ju faktiskt ett par till att varva med. Han kan råka ta sönder ett par eller rentav tappa dem i parken i sommar. Och alla vet ju hur jobbigt det är att vara i solen utan glajjor. Eller tänk om han känner sig mer som en rocker än som en hipster någon dag? Då måste han ju ha möjlighet att variera sig, för vem är jag att redan nu placera in honom i ett fack?! Jag är fullt medveten om att kärlek inte visas genom materiella ting. Men jag måste ändå säga att jag är en väldigt bra mamma som låter min son hitta sin egen identitet genom att experimentera med sin klädsel. Dessutom kommer han att slippa få huvudvärk eftersom han inte behöver kisa på grund av solen.
Jag kan mycket väl tänka mig att det är många föräldralediga därute som bränner pengar de egentligen inte har på onödiga saker till sina ungar. Men jag är inte en av dem. Jag tillgodoser bara Willems mest grundläggande behov.
Dessutom kostade de ju faktiskt bara 40 kr...

Trött bebis idag!

Kategori: willem 4-8 månader

Igår blev ju Willem vaccinerad och jag var orolig för hur det skulle gå. Men tack och lov var natten lugn.
Willem vaknade kl 06.00 i morse men efter en uppmaning av mig (sov nu willem, för fan) somnade han faktiskt om och sov till kl 09.15. Helt galet för det händer ju inte nuförtiden! Dock fortsatte han att vara helt slut hela dagen och har sovit nästan hela tiden. När han har varit vaken har han varit ovanligt stilla och tyst. Stackars bebisen blev nog påverkad av vaccinet ändå vilket självklart känns i mammahjärtat. Men imorgon är han nog som vanligt igen.
Min fina bästis Olivia kom hit på dagen och hängde med oss ända tills för en stund sen och hon och Willem har passat på att mysa när han har varit vaken. Hon slumrade även till med honom och jag förevigade självklart ögonblicket, se bilden nedan. Andra bästisen Ida kom också hit efter jobbet vilket var supermys! Så det blev en kväll med middag, snack och Let´s dance. Willem började pigga på sig lagom till hans vanliga sovtid vid kl 19.30 och ville inte alls sova. I vanliga fall är han väldigt lättnattad men ikväll gick det helt enkelt inte. Han ville ju såklart hänga med sina favoritbrudar och blev så glad när jag gav upp och tog med honom ut till vardagsrummet igen. Vid ca kl 21.30 ville han äntligen sova så då gick vi in i sovrummet igen. Även om det känns dumt när rutinerna blir ruckade var det skönt att han blev sitt vanliga pigga och glada jag en stund innan han somnade för natten.
Jag är så himla lycklig över att Ida och Olivia redan är en självklar del av Willems liv och att de tycker så mycket om honom. Jag skulle nog våga påstå att de älskar honom och de har ju varit involverade ända sedan han låg i magen. Han trivs så bra med dem och älskar uppmärksamheten (vem skulle inte det när två underbara tjejer bara öser kärlek över en?).
Ni är två viktiga medlemmar i vår familj och betyder obeskrivligt mycket för mig! Tack för att ni finns!
 
Willem somnade i min säng så nu ska jag krypa ner där hos honom och sova jag med. Ska bli intressant att se hur natten blir eftersom dagen har varit så knasig.
Sov gott!
/E
 
 
 

Mammas goskille!

Kategori: willem 4-8 månader

Besök på BVC.

Kategori: BVC

Idag har vi varit på BVC för mätning, vägning och vaccination.
Jag lyckades glömma BVC-boken och kommer faktiskt inte ihåg hans mått exakt (jag kunde bara tänka på sprutan som skulle komma sen). Men han väger nu ca 6800 g och är ca 65 cm lång. Huvudmåttet kommer jag i alla fall ihåg för det tog hon om ett par gånger, det låg på 40,7 cm. Allt såg bra ut men han har planat ut lite i sin längd- och huvudkurva. Dock sa BVC-sköterskan att det egentligen inte går att säga något på bara en mätning och hon var nöjd så då är jag också det.:-)
Som sagt var det även vaccinationsdags för andra gången vilket jag har bävat för. Förra gången var en riktig pärs för att Willem var så himla ledsen på kvällen. Själva sticken gick bra, han grät en liten stund efter (och jag med) men sen gick det över. Det var på kvällen som det drog igång. Han hade feber och var fullkomligt hysterisk på ett sätt som han aldrig har varit varken innan eller efter. Mitt mammahjärta gick sönder och jag kände mig så elak som utsatte honom för det där. Egentligen är det sjukt att vi proppar i små bebisar så mycket vaccin på en gång. Han får enligt det vanliga vaccinationsprogrammet vilket innebär 6 (!) olika vaccin på en gång i den lilla kroppen. Det är ju verkligen inte så konstigt att han reagerar. Jag pratade med BVC-sköterskan som sa att han reagerade ovanligt starkt och därför delade vi upp vaccinet den här gången. Så istället för två sprutor fick han bara en vilket förhoppningsvis ska göra att den här kvällen blir lugnare än sist. Om två veckor ska vi ta den andra sprutan.
BVC-sköterskan sa att jag inte skulle prata så högt om att vi gjorde så för de gör bara så i just sådana här situationer. Så egentligen borde jag kanske inte skriva om det här, men å andra sidan så är det ingen i mitt område som läser bloggen vad jag vet.
Än så länge har han varit ganska lugn ikväll, bara lite ledsen. Och nu sover han så jag hoppas för hans skull att reaktionen på vaccinet uteblir.
Idag blir Willem för övrigt fem månader gammal. Det är konstigt för tiden går sjukt fort men samtidigt är det svårt att tänka att han har varit mindre än han är nu. Idag på BVC var det tre stycken små nyfödda bebisar i väntrummet och jag kan inte förstå att han har varit så liten. Samtidigt kan jag inte förstå att det redan har gått fem månader sen han föddes för det känns som igår vi var där på BB. Jag kan bli nostaligisk och längta tillbaka till den där första tiden då vi bara låg i sängen och mös hela dagarna. Men det är ju väldigt roligt när han lär sig nya saker och blir mer och mer en egen person. Dessutom är det skönt att ha kommit in i rutiner och faktiskt klara av att sköta hemmet också. Det är väl så att alla åldrar har sin charm och det blir bara härligare och härligare att vara mamma till Willem. För han är ju underbar min lilla kille!
/E.

Ett litet förtydligande.

Kategori: Sömn

Jag skulle bara vilja göra ett litet förtydligande gällande det här med att bebisen sover i sin egen säng. Självklart gör man precis som man vill där och jag vet många bebisar som har trivts bäst med att sova i vagga/spjälsäng. Poängen med inlägget var bara att berätta hur jag gör och har gjort, jag vill inte lägga någon värdering i hur andra väljer att göra. Alla föräldrar känner sina egna barn bäst och gör det som är bäst för just det barnet och en själv. Jag märker ju dessutom att både jag och Willem sover bättre ensamma så kanske hade jag sluppit några jobbiga nätter om jag hade vågat/velat/varit mogen för att prova tidigare. Eller så beror det kanske på att han under de första två månaderna hade ett extra stort behov av att vara nära. Eller så var det jag som hade det.
Jag vet inte varför det var en sån stor grej för mig att lägga honom i spjälsängen, kanske är det för att det bara är han och jag.
Hursomhelst, jag kände när jag läste igenom mitt förra inlägg att det lät väldigt mycket "mitt sätt är bäst" vilket inte alls var meningen:-)
/E

Nu sitter Willem.

Kategori: willem 4-8 månader

Ojojoj, nu kan bebisen sitta! Han kan självklart inte parera upp om han tappar balansen än, utan då faller han som en fura. Så jag får ju naturligtvis sitta och passa hela tiden. Men ändå, han sitter själv. Jag har fortfarande liggdelen till vagnen men idag så provade att jag bulla upp med kuddar så att han kunde sitta i vagnen också. Han gillade det skarpt måste jag säga:-)

Det här med att sova i egen säng.

Kategori: Sömn

(Jag ber om ursäkt för avsaknaden av styckeindelning, hur jag en försöker verkar det inte bli några såna.)
Om det är något ämne som verkligen engagerar och som man kan prata länge om när man har barn så är det sömn. Oavsett om det är bristen av den eller det faktum att ungen faktiskt sover som är rubriken på diskussionen så vet man att de flesta föräldrar har något att säga.

En het underrubrik inom ämnet är det här med att sova i egen säng. Ska bebisen göra det och i så fall från vilken ålder? Ska sängen stå i förälderns/föräldrarnas sovrum eller ska bebisen ha eget rum? Ska man använda sig av olika sömnmetoder för att få bebisen att förstå att det är den egna sängen som gäller? Och framförallt, är jag en lite bättre mamma om min unge somnar helt på egen hand och sover hela natten igenom i den egna sängen? (Självklart för matpauser så länge bebisen är så liten att han behöver äta på natten.)
Redan innan Willem föddes tror jag att det var självklart för mig att han skulle sova i min säng. Jag ville ha honom nära helt enkelt. Första natten på BB provade vi att lägga honom i den där plastbaljan för barnmorskan sa att det var bra om han sov där eftersom vår säng var ganska liten. Men han började gråta på en gång och mitt mammahjärta sa till direkt så det blev att han sov i vår säng. Det har han fortsatt med för både han och jag är riktiga närhetsjunkies. De första månaderna sov han bara i famnen, så fort man la ner honom vaknade han. Det var till och med så att han under period sov ovanpå mig på natten. Jag bullade upp mina armar med kuddar och sen låg han på min mage och sov. Själv låg jag och sov som en planka, inte helt bekvämt men det funkade.
Min BVC-sköterska var så himla bra i det där! Hon sa bara rätt och slätt att det var självklart att han ville vara nära, han hade ju legat inuti mig hur länge som helst. Så hon tyckte att jag skulle ge honom det han ville ha. Nu hade ju jag haft honom hos mig även om hon hade sagt att det var nyttigt för honom att ligga själv i sin säng. Men det var skönt att få bekfräftat av ett proffs att jag tänkte rätt.
Sen runt 3 månader kom en härlig period när Willem vaknade en gång i timmen på natten för att äta. Jag frågade på BVC vad jag skulle göra för det var rätt knäckande efter några veckor. Jag fick rådet att ge lite ersättning på kvällen när jag skulle sova för han var kanske inte helt mätt. Det provade jag men tyvärr hjälpte det inte. (I alla fall inte på en gång men jag har fortsatt att ge det ändå för han hade planat lite i viktuppgången.) När han blev 4 månader och det här hade hållit på ett tag började jag lägga honom i sin spjälsäng när jag hade matat honom och själv skulle sova. Jag behövde helt enkelt få sova ensam i min säng och kunna slappna av ordentligt. Sedan när han vaknade för mat 1-2 timmar senare flyttade jag över honom till min säng.
En av anledningarna till varför jag inte ville lägga honom i spjälsängen innan var att jag inte stod ut med att han skulle ligga ensam och sova. Det kändes så sorgligt på något sätt (ja jag är lite känslig märker jag.) Men så kom jag på att han sover ju ensam i vagnen och trivs med det. Jag hade faktiskt inte tänkt på det innan men när jag insåg det kändes det okej att testa spjälsängen också.
Nu sover han i sin spjälsäng fram till ca 5-6 på morgonen då jag flyttar över honom till min säng. Han har slutat vakna en gång i timmen utan vaknar var 3-4e timme. (Ibland varannan och det har hänt att han sover 4.5 timmar.) Jag vet inte vad som har med vad att göra men just nu funkar det att göra så. En sak är väldigt säker i alla fall. När det kommer perioder då Willem vill sova hos mig i min säng kommer han självklart att få göra det. Jag tror att han blir trygg av att veta att han alltid kan få närhet av mig. Och jag förstår inte hetsen att ungar som inte vill ändå ska sova i sina egna sängar. Tiden går så fort och vips är de ändå så stora att de inte vill krypa ner hos mamma.
Oavsett hur man gör ska man lyssna på sin bebis och följa sitt föräldrahjärta. Alla är olika så självklart funkar olika saker. Och jag tror att man måste komma ihåg att under det första året utvecklas bebisen så sjukt mycket vilket innebär att det som gäller idag kanske inte alls gäller imorgon. Så man får följa bebisen och kanske räkna med att man inte kommer att sova asmycket det första året. Jag har varit noga med att be om hjälp så att jag har fått lite sovmorgon ibland och då känns allt mycket bättre.
/E

Kvällsmys!

Kategori: willem 4-8 månader

Såhär glad var Willem ikväll när vi hade sång- och kramstund i sängen innan han skulle sova.

Det har hänt mycket sen sist!

Kategori: willem 4-8 månader

Tusan, jag är redan dålig på att uppdatera bloggen. Jag måste se till att skärpa mig för jag vet ju att jag kommer att tycka att det är roligt att ha allting nedskrivet sen när Willem blir större.
Hursomhelst har det hänt en massa sen sist!
I fredags var jag faktiskt på födelsedagsfirande UTAN WILLEM. Herregud, det var lite av en pärs för mig men det gick hur bra som helst för Willem och min mamma som passade honom. Jag ammade och nattade innan jag gick och sen fick han en laddning ersättning av mamma efter ett par timmar. När jag kom hem (var borta ca 4.5 timmar) ammade jag igen för oj vad brösten var spända då. Jag hörde av mig ungefär en gång i halvtimmen för att kolla läget trots att jag visste att hon skulle höra av sig om det var något. Vi kan alltså konstatera att jag är den där mamman som inte kan tänka på något annat än sin unge när hon äntligen tar sig iväg utan barnet:) Men han är ju bara 5 månader och det var första gången så det känns som att jag förlåter mig själv. Skönt att veta att det funkar att lämna bort honom några timmar även om det nog kommer att dröja innan jag gör det igen.
I söndags var vi på babysim vilket både jag och Willem älskar! Jag ska lägga in lite bilder sen för det hur gulligt som helst. I söndags fick vi prova att sätta bebisarna i simringar som de flöt omkring i. Poängen är att de ska träna på att sparka med benen och så fort bebisen gör det ska man säga "sparka, sparka, sparka" och förflytta honom framåt. Detta för att de ska lära sig att man kan ta sig fram (och uppåt) i vattnet om man rör på benen. Nästa gång ska vi eventuellt börja med dyk vilket känns hur coolt som helst! Jag måste köpa en undervattenskamera så att jag kan fota honom under vattnet.
Willem har även fått smaka potatis för första gången, det såg så roligt ut:) Han fattade absolut ingenting. Jag var duktig mamma och filmade så när jag fattar hur man gör så jag lägga upp filmen. Jag känner verkligen ingen stress med att han ska börja äta eftersom amningen funkar så bra och än så länge får han ju allt han behöver av mjölken. Men det är väl bra att börja smygstarta lite så att han får prova. Min plan är att helamma tills han är 6 mån och då börja föra in lite gröt och puré också. Sen beror det på Willem, tycker han att det är asschysst med mat så är det ju bara att köra på. Men om han inte vill äta utan föredrar bröstet så tänker jag inte pusha på honom. (Såklart, hur tusan skulle man ens kunna pusha på en liten bebis?)
Annars rullar det på och han blir mer och mer rörlig. Att vända sig från rygg till mage gör han på ett par sekunder men från mage till rygg har bara hänt av misstag än så länge. Han älskar faktiskt att ligga på mage så det är ju bra. Han kan även ta sig runt i en cirkel när han ligger på mage. Och i morse när han vaknade låg han med huvudet mot fotändan istället för tvärtom i spjälsängen. Jag har verkligen ingen aning om hur han har lyckats göra det haha. Det är roligt att det händer saker och det känns som att det inte kommer att dröja så länge innan han kryper.
Nu börjar bebisen bli otålig så det är dags att sluta skriva. Men jag ska försöka lägga in lite bilder och även en förlossningsberättelse sen.
/E

Tigerkompisar!

Kategori: Willem 0-4 månader.

Här ligger Willem och tittar på sin kompis tigern. Han är bara ett par veckor gammal på kortet.

Willem på BB.

Kategori: Willem 0-4 månader.

Här är Willem på BB. Han var lite gul som man kan se på bilden men han behövde aldrig bli behandlad för det. Världens gulligaste bebis!

Nyfödd bebis.

Kategori: Willem 0-4 månader.

Här är Willem bara några timmar gammal. Eftersom han föddes 11 dagar för tidigt och vi inte alls var beredda på det hade vi inte med oss några grejer med till sjukhuset. Så han fick ha på sig sjukhusets kläder som det stod "tillhör landstinget" på de första timmarna innan min mamma kunde komma med kläder:)

Vågar man hoppas på att nätterna blir bättre?

Kategori: Sömn

Igår la jag ju upp ett inlägg om hur glad Willem gör mig på morgonen. Så är det ju men nätterna har varit hur jobbiga som helst under en ganska lång period. Han har på riktigt vaknat en gång i timmen och ätit vilket givetvis har gjort att jag inte har fått så mycket sömn. Och hur mycket man än älskar sin unge så blir man ju lite trött på den där bebisen när man aldrig får sova.
Men nu så verkar det som att det har blivit bättre, (peppar, peppar.)  Den senaste veckan har han bara vaknat typ var tredje timme och inatt hände det mest fantastiska på länge. Han åt kl 23 och sedan åt han inte förens kl 03.40. Sen var det dags igen kl 06.15 och så vaknade han på riktigt kl 07.30. Dessutom var min mamma här och tog honom då när han vaknade så jag fick sova i två timmar till. Jag kände mig som en ny människa när jag vaknade! Tänk så lite det behövs för att man ska komma tillbaka lite som människa. Nu har Willem sovit sen kl 20 så vi får se när han vaknar och vill äta nästa gång.
/E

Morgonrutin!

Kategori: willem 4-8 månader

Varje morgon när vi vaknar ligger vi kvar i sängen och myser en stund inan vi går upp. Willem är så galet söt när han vaknar och är alldeles utvilad. Så även om jag egentligen är trött och skulle göra vadsomhelst för att få sova lite till, blir jag så glad av honom att jag nästan glömmer det. (Men oj vad skönt det ska bli imorgon när min mamma ska ta honom på morgonen så att jag får lite sovmorgon)

Här är vi!

Kategori: Allmänt

Hejsan.

Kategori: Allmänt

Hej!

Bebisen sover och jag har tagit steget att starta en blogg.

Vem jag är, vem bebisen är och varför jag har valt att börja blogga ska jag självklart berätta mer om. Men först vill jag bara poängtera att jag aldrig har bloggat tidigare så den tekniska biten har jag inte kläm på. Därför är min blogg inte supersnygg än och jag vet inte riktigt när den kan tänkas bli det. Så jag hoppas att innehållet väger över det yttre.

Så vilka är vi?

Om vi börjar med mig så kan jag berätta att jag är 25 år, bor i Stockholm och är mamma till världens vackraste bebis. Herregud, jag är inte helt van vid att presentera mig själv som mamma än. Mamma. Hm, jag kan fortfarande inte riktigt identifiera mig själv med ordet (även om jag är helt på det klara att den där lilla killen som sover inne sovrummet verkligen är min son.) Självklart är jag överlycklig för att han är min, men som sagt är jag ovan. Sonen är född i november 2011 så just nu är han ca 4.5 månader gammal. Jag vet att jag är partisk men han är faktiskt fullkomligt underbar! Gladare unge får man leta efter och han är så söt att jag ibland får hålla i mig själv så att jag inte kramar honom lite för hårt eller faktiskt råkar bita honom. Jag kommer självklart att lägga upp bilder så att ni får se själva:)

Anledningen till varför jag startar den här bloggen är att jag vill ha livet med Willem nedskrivet. Även om han bara har funnits i 4.5 mån (och en graviditet) så märker jag att jag redan börjar glömma saker. Och det gör mig panikslagen för jag vill minnas varje liten detalj. Jag skulle ju kunna skriva en privat dagbok men tänker att det kanske finns andra ensamstående mammor eller gravida som tycker att det är schysst att läsa och känna igen sig. För satan vad jag hade behövt läsa om någon som var ensamstående och fick det att funka när jag insåg att jag skulle bli det. Eller rättare sagt, satan vad jag fortfarande behöver göra det.

Hursomhelst så hoppas jag att jag lyckas vara duktig och skriva mycket så att det verkligen blir den minnesbank som jag hoppas att det ska bli. Och det vore ju roligt om det är någon som vill läsa den.

Ha en fin kväll.

/E.


Välkommen till min nya blogg!

Kategori: Allmänt